Human software: sparren, coachen en feedback geven
Future Fit belooft snelle persoonlijke groei

Nationale Nederlanden, Lagerweij & Partners, Bibliotheek Rotterdam en Greenberg Nielsen gebruiken het Future Fit Platform voor talentmanagement en strategieborging. Met slimme software ontwikkelen ze talenten van medewerkers en brengen ze organisatiedoelen dichterbij. “Open en georganiseerde feedback levert een schat aan managementinformatie op.”

Veel bedrijven zitten momenteel in een veranderingsproces. Ze worstelen met de aansluiting van interne processen op de snelle veranderingen in de markt. Ze worden geconfronteerd met ongeduldige klanten en veeleisende opdrachtgevers en moeten hun organisatie vernieuwen. Dit gaat vaak ten koste van het individu. Er is genoeg talent beschikbaar, maar mensen zitten niet lekker in hun vel. Hun talent komt niet uit de verf.

“Er is te weinig persoonlijke aandacht op de werkvloer”, aldus bedrijfskundige Steven de Lira, directeur van human softwarebedrijf SilkBricks en oprichter van het Future Fit Platform. De Lira: “Als het er al is, gaat het zitten in dure persoonlijke coaching. Prima, zeggen wij, maar het kan goedkoper. Wij hebben zachte waardes als aandacht geven, persoonlijke groei, elkaar feedback geven en sparren geautomatiseerd. Onze HR-tools en apps combineren selfservice, coaching en het opbouwen van persoonlijke dossiers.”

iSeekMe-app
Met de software van het Future Fit Platform wordt persoonlijke groei en ontwikkeling van de organisatie online gefaciliteerd. De Lira: “Eerst hebben we het platform ontwikkeld. Daar komt straks de iSeekMe-app bij, waarmee mensen eigenaar worden van hun eigen data. Gebruikers kunnen elkaar feedback geven, deelnemen aan gezamenlijke projecten en werken aan hun persoonlijke groei in onze coachingmodule. Doelstelling is dat mensen zich continu en dus sneller ontwikkelen, en organisaties voorbij hun eigen ontwikkelgrenzen gaan. Grenzeloos groeien, dat is onze belofte!”

Feed forward geven
Voor changemanager Jeroen Meeuwsen van Nationale Nederlanden (afdeling Schade & Inkomen) is het Future Fit Platform goed oefenterrein om zijn team van 22 mensen te ontwikkelen. Nationale Nederlanden wordt geconfronteerd met steeds complexere vraagstukken en snellere veranderingen. De bedrijfscultuur moet mee vernieuwen. Meeuwsen: “Het Future Fit Platform geeft ons een beeld van ieders talenten, ambities, kernwaarden en hobby’s. Door dit alles in één dashboard met apps bij elkaar te hebben, kunnen we de persoonlijke ambities van de medewerkers matchen met de ambities van het bedrijf.”

Meeuwsen wil de software integreren in dagelijks gebruik. Mensen moeten gewend raken aan het gebruik. Meeuwsen: “We starten nu met de coachingmodules en ‘feed forward geven’. Het idee is dat we elkaar samen beter kunnen maken en niet hoeven te wachten op gesprekken met de leidinggevende. Naar elkaar toe willen we benoemen wat we zien aan kwaliteiten en mogelijkheden. Als iedereen hier een rol in pakt, heeft elk teamlid straks 22 coaches. Dat versnelt de groei van de hele organisatie.”

Persoonlijke droom Terug naar Steven de Lira, founding father van het Future Fit Platform. De Lira: “Mensen zijn in het weekend betrokken bij hun sportvereniging. Waarom door de week dan niet bij hun werkgever? Zulke vragen heb ik mezelf gesteld bij de ontwikkeling van Future Fit. Alles draait naar mijn idee om aandacht geven en je open stellen. Dan kunnen wij mensen helpen ontdekken wie ze zijn, wat hun talenten en uitdagingen zijn. We geven hen de mogelijkheid hun persoonlijke droom te realiseren. En geloof het of niet: dat kun je allemaal automatiseren.”

Share This
× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:30 to 22:00