• Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Blog 3: Thema ‘mobiliteit’ | Marcel van Leeuwen: Financieel inzicht is de missing link in duurzame inzetbaarheid

Maak geld dienstbaar aan het leven dat je wilt leiden! Daarvoor heb je wel een plaatje nodig hoe jij je leven straks ziet.

Wij mensen vinden financiële aspecten vaak lastig: pensioen, de relatie tot je salaris, hypotheek, kosten, verzekeringen en sparen. Dit zijn vaak heel veel losse puzzelstukjes. Het totaalplaatje inzichtelijk krijgen is moeilijk. Wanneer je echter duurzaam inzetbaar wilt blijven en de juiste keuzes wilt maken in je leven, moet je wel naar zo’n totaalplaatje toe.

Hiervoor heb je inzicht nodig in de driehoek geld, geluk en gezondheid. Wanneer je bijvoorbeeld 20% minder gaat werken omdat je meer tijd wilt doorbrengen met gezin, kun je het verschil in salaris dan missen? Probeer altijd in de driehoek te denken: want wanneer je minder werkt, word je dan gezonder? En als het financieel kan, waarom zou je het dan niet doen?

Bij duurzame inzetbaarheid is er over het algemeen veel aandacht voor gezondheid, voeding, beweging, leren & ontwikkeling, maar de financiën zijn vaak onderbelicht. Binnen veel bedrijven zie je steeds meer de mogelijkheid om ook met een financieel planner om tafel te zitten. Het is een investering als bedrijf maar zeker nuttig, omdat je ook je mensen beter kunt helpen, sturen en keuzes te maken die bij je passen. Op lange termijn is dit winst.

Share This
× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:30 to 22:00