• Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Opinie

Laatst keek ik na lange tijd TV en zonder het bewust te registreren kwam ik terecht in het gesprek van Eva Jinek met o.a. Esther Perel. Esther Perel is bekend van haar werk als psychotherapeut, veelbekeken TED-talks waarin ze een ander licht doet schijnen op relaties, overspel en monogamie, podcasts en meer. Nu brengt ze haar kennis over relaties over naar de werkvloer. In onze individualistische samenleving waarin minder plek is voor godsdienst en familie-banden losser worden, moet werk ons veel meer zingeving en samenhorigheid geven dan het ooit eerder heeft gedaan, stelt Perel. Vanwege deze nieuwe rol die werk in ons leven heeft, zijn onze werkrelaties belangrijker geworden dan ooit. Daarom pleit zij voor een Chief Relationship Manager in bedrijven. Dit pleidooi sluit in essentie aan bij bedrijven die aan meer aandacht willen besteden aan werkplezier met bijvoorbeeld een Chief Happiness.

Los van mijn bewondering van Esther Perel, vind ik dit pleidooi iets achterhaald. Ik gun ons een grotere sprong. Een sprong zoals de keuze van het softwarehuis Visma om de Human Resource Manager tot de hoogste persoon in de organisatie te benoemen. Dit vind ik de ultieme FutureFit-variant van de mens centraal zetten in de organisatie. Visma maakte deze keuze omdat zij constateren dat goed personeel de belangrijkste limiterende factor in de IT is. Wat ik me afvraag is welk bedrijf anno 2020 niet te maken heeft met de uitdaging goed personeel te vinden. Waar is personeel níet de limiterende factor? Volgens mij hebben we de luxe dat goed personeel voor het oprapen lag allang niet meer. Daarom pleit ik voor een verschuiving van de focus van CEO’s op kapitaal, strategie en efficiëntie, naar de mens. Human first.

Stel meer CEO’s met een HR-achtergrond aan om die verschuiving te versnellen. Laat de HR-management opleiding de nieuwe MBA worden. De MHR. Met bijbehorend prijskaartje, voor het juiste imago.

Steven de Lira helpt organisaties zich toekomstbestendig te organiseren. Hij begeleidt young professionals in talentontwikkelingstrajecten en in hun persoonlijke ontwikkeling. Als andersdenker geeft hij vanuit zijn FutureFit-mindset zijn opinie over maatschappelijke thema’s. Momenteel werkt hij aan een boek waarin hij een LEAN back-houding bepleit ten behoeve van meer welzijn.

Share This
× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:30 to 22:00