• Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Opinie

Wijsheid komt met de jaren, maar blijkbaar niet als het op werken aankomt.

De arbeidsproductiviteit is in Nederland de afgelopen 10 jaar minder hard gegroeid. Historisch gezien is dit nog nooit eerder gebeurd in tijden van hoogconjunctuur. Dus er is iets aan de hand. Eind december wezen de onderzoekers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) 3 oorzaken aan:

  • onze beroepsbevolking wordt ouder en ouderen zijn minder productief;
  • het aantal zzp’ers groeit en zij zijn minder productief (het CBS heeft nog geen verklaring voor het verband tussen de groei van zzp’ers in een sector en de daling van de productiviteit in desbetreffende sector);
  • en, al langer bekend, er zijn minder investeringen in kapitaalgoederen, oftewel machines die ervoor zorgen dat we meer werk kunnen verrichten in dezelfde tijd. We investeren minder in kapitaalgoederen omdat we steeds meer een diensteneconomie worden.

Is het erg dat onze productiviteit daalt? Vanuit de economisch perspectief wel, omdat het op termijn negatieve gevolgen heeft voor onze welvaart. Vanuit mijn FutureFit-mindset vind ik het ook erg dat de productiviteit daalt. Het betekent immers dat we potentie van mensen verspillen. Ik zie dit tevens als een belangrijke oorzaak voor de toename van het aantal geestesziekten, zoals burn out, in onze samenleving.

In het onderwijs en bedrijfsleven zien we de human factor volledig over het hoofd. Mensen worden gezien als productiemiddelen. Daarom is er alleen aandacht voor kennis, talent, vaardigheden en ervaringen. Er is een hoop wijsheid, met name impliciete kennis, in hoofden van ouderen en zzp’ers die nu onbenut blijven. Hierdoor blijft de lang voorspelde productiviteitsgroei door sociale innovatie ook uit.

Sociale innovatie of ideeënsex* kan niet plaatsvinden zonder dat we emotioneel groeien. In scholen en organisaties moeten we een omgeving creëren waarin ruimte is voor de ontwikkeling van interpersoonlijk en intrapersoonlijk vertrouwen. Mensen moet zich veilig en verbonden voelen om ideeën sex te hebben. Veiligheid en verbondenheid is iets wat zzp’ers en ouderen minder vaak ervaren, zij zijn niet ‘one of the guys’. Zo lang we dit gevoel niet als een serieus managementinstrument zien, blijft de volgende groeispurt uit.

* Voor de volledigheid: ideeënsex gaat over impliciete kennis. Kennis die we opdoen als mens gedurende ons leven die alleen expliciet en relevant wordt in interactie met andere mensen binnen de juiste context. Kennismanagement daarentegen gaat over expliciete kennis, waarin bedrijven wel investeren om het inzichtelijk en tastbaar te maken in kennismanagementsystemen.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Steven de Lira helpt organisaties zich toekomstbestendig te organiseren. Als andersdenker geeft hij vanuit zijn FutureFit-mindset zijn opinie over maatschappelijke thema’s. Momenteel werkt hij aan een boek waarin hij een LEAN back-houding bepleit ten behoeve van meer welzijn en een FutureFit-samenleving

Share This
× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:30 to 22:00