OPINIE

Afgelopen week ontmoette ik een inspirerende man, Edson Hato. Edson werkt als Global HR Executive bij een grote bank en stuurt zichzelf met het motto ‘Ik ben, omdat jij bent’. Hij inspireerde mij omdat zijn motto ook mijn visie is. Een mens is de optelsom van de interacties in zijn/haar leven. Je hebt de interactie met andere mensen nodig om continu te herontdekken wie je bent en hoe en waar je van waarde bent. Onze persoonlijkheid is niet in beton gegoten. We hebben software die regelmatig geupdate moet worden.

Mag ik je meenemen in deze visie? Let’s go.

Beton?

In mijn werk als teamcoach zie ik vaak dat professionals zichzelf definiëren aan de hand van hun (culturele) achtergrond, opleiding, functietitel of uitslag van een psychologische test-typering. Zeker als we spanning of onzekerheid ervaren, hebben we de neiging terug te grijpen naar de normen en waarden van onze achtergrond. Dit geeft ons een gevoel van veiligheid.

Software!

We zijn een agile wezen dat zich continu ontwikkelt. Natuurlijk hebben we een bepaalde programmering, maar er vindt ook continu herprogrammering plaats. Dit gebeurt in interactie met anderen en de kunst is dit bewust te doen.

Dat betekent: bewust in verbinding staan met anderen en bewust onze software updaten. Denk aan je telefoon: er zijn constant nieuwe virussen, functionaliteiten en bugs, waardoor er een update van het operating system nodig is. Voor ons als mensen is dit niet veel anders.

Als we in verbinding met anderen leven, kunnen we leren en continu onze software updaten. Dit proces noem ik Social Deep Learning. Uitgangspunt van Social Deep Learning is dat iedereen in jouw leven een leermeester is. Hoe kort of lang de ontmoeting met die ander ook is. Als je iedereen ziet als leermeester, kan een verbinding tot drie situaties leiden:

  1. je krijgt inspiratie, waardoor je een nieuw perspectief ontwikkelt op jouw verhaal (een update);
  2. je wordt gemotiveerd tot actie;
  3. je huidige operating system wordt bekrachtigd (een compliment).

What I wanted. What the programmer made. What I really needed.

Een mooie illustratie van (mis)communicatie tussen mensen wil ik graag met je delen. Met dit voorbeeld kan ik je ook de laag ónder het proces van Social Deep Learning laten zien.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Het proces dat je hier ziet is vaak frustrerend, voor alle betrokkenen. Van klant tot ontwikkelaar tot projectmanager. In het ontwikkelen van software kijken we vooral naar de technische vereisten van een applicatie. We zijn onvoldoende bewust van het proces van Social Deep Learning dat onder water gaande is.

In dit voorbeeld zijn er 12 interacties die een totaal andere kijk geven op de wens van de klant. Hoe goed je het proces ook inricht en grip probeert te krijgen op de output, bereik je nooit in 1 stap het resultaat van plaatje 12. De klant heeft namelijk deze interactie nodig om zijn echte ambitie te ontdekken. Zelfs de factuur in plaatje 9 dwingt je na te denken over de waarde van jouw wens.

Ook projectteamleden hebben de interactie met de klant nodig om te ontdekken wat hen een bijzondere professional maakt.

De leuke momenten én de frustraties zijn signalen om dieper te gaan.

Van software naar ambitie

Dit proces geldt ook voor het ontwikkelen van je persoonlijke ambitie, ofwel het doorontwikkelen van jouw operating system. Door bewust te leren samen met anderen, kunnen we sneller onze software updaten. Daardoor kunnen we beter de keuzes maken die bij ons passen.

Wat ik zie bij de teams die ik begeleid, is dat mensen die hun operating system vaker updaten en hun ontwikkeling delen met hun collega’s, pro-actiever worden in het initiëren van verbeterinitiatieven. En dat wat je ambieert als leidinggevende: mensen die net die stap extra zetten voor de organisatie.

Ik ben benieuwd naar jouw kijk hierop. Wat is op dit moment jouw ambitie? Laat een comment achter en let’s talk!

Voor leidinggevenden: ben je geïnteresseerd wat dit voor jouw team kan betekenen? Kijk op www.futurefitplatform.com.

Voor professionals: ben je geïnteresseerd in dit proces van continu updaten van jouw operating system? Neem een kijkje op www.iseekme.com

Steven de Lira helpt organisaties zich toekomstbestendig te organiseren. Hij begeleidt young professionals in talentontwikkelingstrajecten en in hun persoonlijke ontwikkeling. Als andersdenker geeft hij vanuit zijn FutureFit-mindset zijn opinie over maatschappelijke thema’s. Momenteel werkt hij aan een boek waarin hij een LEAN back-houding bepleit ten behoeve van meer welzijn.

Share This
× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:30 to 22:00