Het is opmerkelijk dat we nog steeds krampachtig ons zakelijk en privéleven gescheiden proberen te houden. Dit was al onmogelijk voor de tijd van de sociale media, (omdat jouw privé stemming altijd van invloed is op je werk en andersom). Tegenwoordig is het volstrekt normaal dat voordat je ergens solliciteert jouw sociale media geschiedenis bekeken wordt (of je dat nu leuk vindt of niet).

Onze ervaring is dat juist de totale mens in jou maakt dat je werk leuker, spannender en uitdagender wordt. We stuiten met deze visie in de praktijk regelmatig op weerstand bij potentiële opdrachtgevers en recentelijk ook bij potentiële investeerders. Terwijl juist het volledig betrekken van alles wat een mens in zich heeft, enorme kansen biedt.

Een concreet voorbeeld bij een van onze opdrachtgevers: Herman zit een paar jaar voor zijn pensioengerechtigde leeftijd, in zijn taak-functieomschrijving staat -boekhouding en administratie-, hij zit “zijn tijd uit”. We vragen hem wat hij echt leuk vindt om te doen: hij antwoordt “fotograferen en schrijven”. In overleg met zijn teamleider krijgt hij de taak de interne nieuwsbrief te verzorgen. Herman bloeit op tot groot plezier van iedereen. Hij wordt productiever ook in de “gewone taken, mensen om hem heen merken dat: winst voor het hele team.

Dit is geen uitzondering! We zien dit keer op keer gebeuren, ook in omgevingen die niet bekend staan om hun dynamiek en mobiliteit van de mensen.

Wat zijn jouw ervaringen? Kan jij je energie en talenten kwijt binnen je organisatie? Wat houd je tegen? Wat kunnen we doen om dit taboe te helpen doorbreken…?

 

Share This
× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:30 to 22:00