Personalia – biografie Steven de Lira

Steven de Lira (Curaçao, 1973) is ingenieur, verandermanager, doortastende personal coach, tech ondernemer, ruimdenkende vader, pragmatisch ingesteld en gedreven persoon met goed gevoel voor humor, schrijver van een kinderboek voor onderwijs op Curaçao, prijswinnaar van Future Award (2011) en bezig met zijn eerste boek over de meetbaarheid van persoonlijke ontwikkeling.

Hij vindt dat we een ongezonde fascinatie hebben met technologie waar miljarden in geïnvesteerd wordt, terwijl we dagelijks 70% van de talenten en capaciteiten van mensen weggooien. Dit vage domein van persoonlijke ontwikkeling moet ook meetbaar worden, is de mening van Steven, net zoals de vooruitgang door technologische innovaties goed meetbaar is. Hij onderstreept dit door stellingen die hij inneemt, zoals taboe doorbreken op het uiten van angsten en ambities, het feit dat er een geestelijk armoede is waar we in een ‘harde’ Westerse maatschappij steeds individualistischer worden terwijl intermenselijk contact juist zo belangrijk is voor persoonlijke ontwikkeling.

Zijn gedrevenheid dat persoonlijke ontwikkeling voor iedereen beschikbaar en meetbaar moet zijn, maakte dat hij na zijn opleiding Bedrijfskunde, met afstudeerrichting Marketing en naast zijn werk als ingenieur, in de avonduren een studie Human Resources volgde. Dit in combinatie met vele onderzoeken, in samenwerking met TNO Kwaliteit van Leven, Universiteit Utrecht en Hogeschool Leiden, heeft ertoe geleid dat Steven een methode heeft ontwikkeld, waarbij doelen stellen en behalen gekoppeld is aan software tools. Hierdoor is persoonlijke ontwikkeling real-time meetbaar en voor de besluitvormers in de maatschappij een manier om de ambities van mensen te koppelen aan KPI’s.

Steven de Lira

Steven de Lira

Oprichter en teamcoach bij FutureFit Platform

Share This
× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:30 to 22:00