Smurfit Kappa is de grootste en beste fabrikant van golfkartonnen verpakkingen in de wereld. In één van de meest innovatieve vestigingen van Smurfit Kappa in Oosterhout hebben wij met een groep enthousiaste managers een nieuwe HR-cyclus ingezet. Doel van het traject is managers meer inzicht en instrumenten te geven om te werken aan Open Leadership binnen Smurfit Kappa.

In onze eerste sessie hebben wij de teamleiders uitgedaagd om een persoonlijk item mee te nemen, verpakt in een Smurfit Kappa doos.
Op deze manier ontdekten wij de mens achter de functionaris. Het was prachtig om te zien welke persoonlijke drive mensen hebben. De leider is ook een vader, een sportkampioen, een vriend, een fotograaf of een schilder. Het is belangrijk om te weten waar je als persoon blij van wordt. Weet jij dit van je directe collega’s? Organisaties zijn productiever en innovatiever als er meer aandacht is voor de totale mens. Bovendien zijn deze organisaties ook leukere werkgevers.

Tijdens de dag hebben de managers inzichten gekregen en vaardigheden geoefend om tweerichtings gesprekken te kunnen voeren met hun medewerkers. Gesprekken waarin de persoonlijke ontwikkeling van mensen centraal staat. Wij vonden het heel inspirerend om met deze enthousiaste managers te werken. We zijn er trots op dat wij het vertrouwen hebben gekregen om deze sessie te mogen begeleiden.

Onze inspiratie na deze sessie hebben wij gevat in het artikel. Download gratis het artikel ‘Mensen zijn net machines’.

Share This
× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:30 to 22:00