De Sint is weer in het land en los van alle commotie eromheen vind ik dit nog steeds een geweldige periode. Wij krijgen/kopen cadeaus. Eerst rondom 5 december, daarna voor onder de boom. Vroeger vond ik de Sint altijd cooler dan de Kerstman want hij gaf de grote en gave cadeaus! De kerstman was een looser, een krent met zijn kleine cadeautjes en een anti-climax na het vieren van Sinterklaas. Zo was dat in mijn jeugd op Curaçao. Als ouder snap ik nu maar al te goed dat de portemonee van de kerstman een stuk kleiner was dan die van de Sint.

Hoe koop jij een cadeau? Vraag je je af of het een cadeau is dat echt bij hen past? Koop je iets van een lijstje? Heb je je wel eens afgevraagd: is dat een cadeau wat echt bij hen past? Weet je wat een echt cadeau voor iemand kan zijn? Een oprechte blijk van waardering. Waarom? In de drukte van alle dag vergeten we het vaak te benoemen. Terwijl het niet vanzelfsprekend is. Het helpt ons, om ons ware talent en de missie in het leven te ontdekken en te ontwikkelen. Het is alleen niet te koop maar je kunt het wel geven. Het vergt aandacht en tijd om te zien waar de ander goed in is. En hoe gaaf is het om die blijk van waardering te ‘verpakken’ en cadeau te doen!

Wij zijn zelf vaak blind voor wat wij goed kunnen en waar we blij van worden. Vrienden en familie kunnen je helpen met het geven van inzichten in waar jij goed in bent. En hoe en waar je jouw talenten kunt inzetten. Hoe dan? Een voorbeeld: door goed op te letten merkt Piet dat Henk heel creatief is. In de afgelopen periode vertelde Henk regelmatig dat hij graag tekent. Hij doet dit veel met zijn nichtje en daar wordt hij heel blij van. Piet gunt Henk dat hij meer zijn/deze creativiteit en sociale vaardigheden met kinderen gaat gebruiken. Het cadeau van Piet aan Henk: een set kleurpotloden. Maar nog belangrijker: de boodschap achter de potloden. Piet vertelt Henk dat hij het gevoel heeft dat Henk best wel veel plezier zou ervaren door tekenles te geven aan buurtkinderen. Zijn passie voor tekenen combineren met zijn geduld en liefde om kinderen te helpen. Dit had Henk zelf nog niet bedacht. Hoe mooi is dat! Veel plezier met gegeven;)

Steven de Lira

Share This
× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:30 to 22:00